Je kent ze vast wel. Van die mensen die zweren bij dekbedden van dons. Het zijn dure dekbedden maar steeds meer mensen vinden het dat waard. Je ziet ze dan ook steeds vaker terugkomen in hotels. Het heeft een aantal voordelen ten opzichte van varianten met andere vulling. Kan je naar de winkel en het eerste het beste donzen dekbed scoren? Dat kan wel maar de kans is groot dat je niet met de beste prijs- kwaliteitverhouding thuiskomt. Als je weet waar je op moet letten wordt het opeens een stuk inzichtelijker welke jij moet hebben. 

Van welk soort dons is een dekbed?

Dons is de onderste laag veren van een vogel. Dat toont direct aan waarom het zoveel voordelen heeft ten opzichte van andere vullingen. het dons komt eigenlijk altijd van een gans of een eend voor een dekbed. De prijs van ganzendons is iets hoger. Dit komt doordat het wat pluiziger is en dus wat voller. Hierdoor is de werking nog iets beter dan dat van een eend. Een dekbed van ganzendons zal ook iets voller aanvoelen. het dons wordt meestal gecombineerd met veren of delen van veren. 

Waar koop je dekbedden van dons?

In een wereld die zo digitaal is als de onze heb je erg veel mogelijkheden om dekbedden van dons aan te schaffen. Je kan ze fysiek kopen in een winkel als de Hema, Lidl, Beter Bed of de Ikea. Daarnaast is er online een grote groep aanbieders. Wil je toch nog iets meer informatie inwinnen? Dan kan je zowel in de winkel als online je vragen stellen bij de verkopers. Zij kunnen je ongetwijfeld helpen met alle details. Twijfel je over de afmeting die je nodig bent? Kijk dan vooral naar de breedte van je matras. Je wil niet meer matras hebben als dekbed. 

Waar let je op bij het aanschaffen van dekbedden van dons?

Om te beginnen kijk je of het echt een donzen dekbed betreft. Dit mag pas vermeld worden op de verpakking als er minimaal 60% dons vulling in zit. Staat er niet op van wat voor dier het dons is? Dan kan je ervan uitgaan dat het eendendons betreft. Hoe hoger het percentage dons, des te hoger de aanschafprijs zal zijn. Wil je verzekerd zijn van een diervriendelijk product? Dan let je op eventuele keurmerken. Mogelijkheden hiervoor kan je online vinden. 

Onderhoud van een dekbed 

Als je eenmaal een investering hebt gedaan wil je er ook zo lang mogelijk plezier van hebben. Om je dekbed goed te houden schud je hem regelmatig even op. Ook is het goed om hem met regelmaat te laten rusten. Een kwalitatief goed dekbed zal dan zeker 10 jaar meegaan. Verder vraagt het weinig onderhoud. Het enige wat je eens in de 4 à 5 jaar moet doen is hem laten reinigen. Dat is te doen toch? Op deze manier heb je het langste plezier met dekbedden van dons. Pas wel op. Als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet meer anders. Bij White Cloudz ben je in ieder geval zeker van een kwalitatief donzen dekbed!