Werken met een steigerbuiskoppeling zwart is niet moeilijk. Wanneer je de juiste diameter hebt uitgekozen voor de buizen waarmee je wil gaan werken, weet je welke koppeling je moet kiezen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de buizen aan beide zijde dezelfde afmeting dienen te hebben. Je kunt de steigerbuiskoppeling zwart dus zien als een verlengstuk of als hulpstuk om de buizen links- of rechtsom te kunnen bewegen of om de buizen te verlengen. De koppeling helpt je dus om vorm te geven aan de steigerbuizen. Hierdoor kun je eenvoudig de constructie maken die jij voor ogen hebt. Wanneer je kiest om te werken met zwarte steigerbuizen is het wel zo mooi om ook een steigerbuiskoppeling zwart bij te kiezen voor een mooie overloop van de buizen.

Verbind de buizen met elkaar

De steigerbuiskoppeling zwart zorgt dat de buizen met elkaar verbonden kunnen worden. Dit gebeurt doordat de buizen perfect passen in de koppeling. Hierna draai je de koppeling dicht met stelschroeven met behulp van een inbussleutel. Op die manier bevestig je de steigerbuiskoppeling zwart aan de zwarte steigerbuizen. Wanneer je wil dat je buizen een andere richting op gaan, dan kies je voor de afgeronde koppeling. Wanneer de buizen aan elkaar moeten worden gemaakt voor verlengingen, dan kies je voor de rechte steigerbuiskoppeling zwart. De koppelingen kunnen ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een gordijnroede op te hangen of om een kledingrek aan de muur te bevestigen. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos.

Het complete project

Wanneer je aan de slag gaat met jouw project kun je van tevoren al berekenen hoeveel steigerbuizen je nodig hebt en hoeveel bijpassende koppelingen. Daarnaast kun je bij Steigerbuisstunter ook terecht voor extra accessoires om jouw project helemaal af te maken. Hierbij kun je denken aan wieltjes, schroeven en bouten. Ook de inbussleutel die je nodig hebt bij de steigerbuiskoppeling zwart zijn mee te bestellen. Zo weet je zeker dat je alle benodigde materialen al in huis hebt alvorens je gaat beginnen. Dit scheelt weer een tripje naar de bouwmarkt. Ook voor advies of vragen kun je terecht bij de medewerkers. Het is raadzaam om te werken met de juiste gereedschappen om zo te zorgen voor een stevige constructie. Ook zorgt dit ervoor dat je de schroeven niet kapot draait.

Hoe wordt een steigerbuis koppeling zwart gemaakt?

De koppelingen voor de steigerbuizen worden gemaakt van staal. Hierdoor zijn ze dus erg stevig en kunnen ze goed tegen een stootje. Dit is erg belangrijk omdat je wil dat de koppelingen alles goed op zijn plaats houden. Dit voorkomt dat jouw zelfgemaakte tafel instort of dat de kapstok van de muur af komt. De koppelingen worden gemaakt door middel van een mal. Hier wordt vloeibaar staal in gegoten. Er zijn verschillende mallen voor de standaard of afgeronde koppelingen maar ook voor de vierkante koppelingen die kunnen worden gebruikt met de vierkante steigerbuizen. Ook verschillen de mallen in diameter omdat je vele verschillende koppelingen kunt kopen die perfect aansluiten bij de verschillende buizen. Zo weet je zeker dat je een juiste steigerbuis koppeling zwart vindt bij de juiste buizen.