Er zijn heel wat verschillende soorten lijsten die je tegenwoordig kunt kopen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een goede optie is altijd om voor een baklijst te gaan. Dit is een lijst met een wat dikkere rand. 

Een baklijst zorgt ervoor dat alles wat in de lijst zit goed naar voren komt. Op die manier kun je iets nog meer op laten vallen. Vaak is dit wel wat je wilt wanneer je een lijst aan de muur hangt. Daarom is het zeker goed om te kijken naar een goede lijst. 

Gedroogde bloemen

Iets wat je zeker in een baklijst kan verwerken zijn gedroogde bloemen. Tegenwoordig zijn er al heel wat verschillende mensen die gedroogde bloemen in huis hebben staan. Dit kun je in een vaas doen, maar je kunt ze ook in een lijst verwerken. 

De bloemen gaan dan achter het glas en worden op een mooie manier neergelegd. Dan druk je de lijst dicht, zodat de bloemen tegen het glas aan blijven liggen. Op die manier kun je deze mooie bloemen altijd bewaren op een veilige plek waar ze ook niet kapot kunnen gaan. 

Een schilderij

Natuurlijk kun je ook altijd gewoon een schilderij in een baklijst doen. Het is dan wel goed om te kijken dat de lijst geen delen van het schilderij weg haalt. In sommige gevallen komt dit voor omdat er kleine details nog aan de randen van een schilderij worden gemaakt. 

Wanneer dit het geval is kun je als nog wel voor een baklijst gaan, maar dan kun je beter gaan voor een net wat groter formaat. Zo voorkom je dat er delen van het schilderij weg vallen. Je hebt dan dus wel een mooie grote lijst, maar je hebt ook alle details van het schilderij nog. 

Foto’s voor in een baklijst

Natuurlijk kunnen er ook gewoon foto’s verwerkt worden in een baklijst. Dan is het goed om voor het formaat van de foto te kiezen. Op die manier weet je zeker dat de foto juist naar voren zal komen. Het is wel goed om de formaten van tevoren op te meten. 

Verder is het goed om te kijken of je een foto niet te klein maakt met een baklijst. Dan is het namelijk beter om een lijst wat groter te nemen. Dan voorkom je dat er eventueel delen van een foto weg kunnen vallen door de lijst. 

Een collage maken

Het is natuurlijk altijd leuk om zelf iets in een lijst te maken. Een goede optie is dan om voor een collage te kiezen. Een collage kan uit allerlei verschillende dingen ontstaan. Je kan voor foto’s kiezen, maar ook voor normale plaatsjes die je van het internet af haalt. 

Op die manier maak je eigenlijk een soort bord met allerlei dingen waar je van houdt. Zo kun je dit helemaal in de lijst maken. Dit is vaak een leuke manier om je persoonlijkheid in je woning terug te laten komen. Een baklijst is hier erg geschikt voor omdat hij erg opvalt.