Wat is een zonnescherm? Eigenlijk is dat heel simpel. Een zonnescherm is een scherm waarmee je de hoeveelheid licht van de zon kunt bepalen. Je kunt het ook gebruiken om de temperatuur op jouw terras te beïnvloeden. Heb je een terras of tuin en zoek je nog bescherming tegen de felle zon? Dan is een zonnescherm wellicht iets voor jou!

Er zijn veel verschillende soorten zonneschermen. Zo heb je bijvoorbeeld schaduwdoeken, rolluiken of markiezen. Welk type scherm je kiest, hangt af van wat voor terras je hebt en hoe je het wilt gebruiken.

Een zonnescherm kan je natuurlijk ook inzetten om de temperatuur op jouw terras te beïnvloeden. Wanneer je bijvoorbeeld een rolluik neerlaat, is het binnen een paar minuten een stuk koeler op je terras. Dit is fijn als je op een zomerse dag wilt gaan barbecueën of wanneer je kinderen lekker buiten willen spelen.

Het is ook mogelijk om je zonnescherm aan te sluiten op een thermostaat. Zo kun je precies bepalen wanneer het scherm open- of dichtgaat, afhankelijk van de temperatuur. Zo ben je altijd optimaal beschermd tegen de zon en heb je toch een aangenaam terras om op te relaxen.

Een zonnescherm raam nodig? Over liever een zonnescherm tuin? Klik dan op de links voor meer info over zonnewering

Wat is jouw favoriete manier om buiten te zijn op een zonnige dag? Laat het ons weten in de comments!