Het kan zijn dat je al vaker cinewalls gezien hebt bij vrienden of familie. Steeds meer mensen laten een cinewall monteren en dat is heel erg logisch. Deze toepassing voor je televisie is namelijk heel erg handig en kan je een heleboel ruimte besparen. Je hoeft namelijk geen televisiemeubels meer neer te zetten. Verder heeft het ook een hele moderne en strakke uitstraling. Met een cinewall wordt je huiskamer een echte thuisbioscoop. Je kan dus samen met je partner of vrienden en een warm dekentje genieten van de mooiste films. In dit artikel zullen we meer vertellen over cinewalls. Lees dus snel verder als je hier in geïnteresseerd bent! 

Cinewalls besparen veel ruimte

Bij cinewalls, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, zit je televisie in de muur. Er wordt een soort kolom gemaakt waar je televisie in gemonteerd wordt. Dit bespaart ontzettend veel ruimte, want je hoeft geen televisie meubel te plaatsen. Deze meubels nemen vaak heel veel ruimte in beslag, waardoor je huiskamer kleiner wordt. Ook kan het zijn dat alle draden zichtbaar zijn wanneer de televisie op een meubel is geplaatst. Dit kan er soms wat slordig uitzien, wat erg zonde is. Met een cinewall worden alle losse draden en kabels netjes in de muur verwerkt, zodat deze niet te zien zijn. Hierdoor ziet een cinewall er dus heel strak en modern uit. 

Een cinewall met een knusse open haard of een boekenkast

Er zijn heel veel verschillende soorten cinewalls. Zo is het mogelijk om een open haard onder de televisie te laten maken. Dit zorgt voor een hele knusse sfeer in de huiskamer. Deze open haarden kunnen in elk huis gemonteerd worden, want het zijn geen echte open haarden. Je hoeft dus niet met houtblokken het vuur op gang te houden. Er is keuze uit een gashaard of een elektrische haard. De vlammen van een gashaard zien er levensecht uit en geven ook warmte was. Hierdoor moet er wel rekening gehouden worden met veiligheids restricties, zoals een rookgasafvoer. Bij een elektrische haard hoef je hier niet aan te denken, aangezien deze vlammen geen echte warmte afgeven. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor extra opbergruimte naast de televisie. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor boekenplanken, of voor extra opberg nissen. 

Laat de cinewalls helemaal op maat maken

Het kan zijn dat je huis net wat andere afmetingen heeft dan de standaard cinewalls, waardoor deze niet passen. Niet getreurd, want een cinewall kan op maat gemaakt worden. De beschikbare ruimte zal dan uitgebreid opgemeten worden, zodat er een speciaal design gemaakt kan worden. Je kan je eigen wensen doorgeven en die zullen dan zo goed mogelijk in het design verwerkt worden. Zo kan je de indeling helemaal bepalen. Wil je de haard links of rechts van de televisie of precies eronder? Verder kan je de grootte van de hard bepalen en zelfs hoe je het vuur ziet. Er zijn namelijk een paar verschillende vuurzichten. Zo kan het vuur van één kant komen, maar ook van twee of zelfs drie. Bekijk ook de haarden van Dimplex als je interesse hebt in sfeerhaarden.