Met een houten steektrap maak je ruimtes makkelijk bereikbaar. Je hebt daarvoor niet een grote ruimte nodig om de trap te kunnen plaatsen. Het is een combinatie van een ladder en een trap die de flexibiliteit van een ladder heeft en het comfort van een gewone trap. Je kunt ze op allerlei manieren gebruiken. Zo maak je bijvoorbeeld van een vide een slaapkamer met een steektrap. Ook kun je de trap tegen een hoge kast plaatsen zodat je ook makkelijk bij alle bovenste planken kunt. De trap is stijl te plaatsen zonder dat het lastig wordt om de trap te beklimmen. De traptreden zijn verticaal waardoor je er makkelijk met je voeten op kunt staan zonder uit balans te raken.

Overal te plaatsen in huis

Het grote voordeel van een houten steektrap is dat dit type trap overal in huis te plaatsen is. Het maakt niet uit of je veel of juist weinig ruimte hebt. Een steektrap past vrijwel overal. Vaak is het een ideale oplossing als zoldertrap voor hoogtes tot meer dan 3 meter. De trap wordt stijl geplaatst tegen de vloer of muur van een zolder of vide en loopt vrij stijl naar beneden naar de vloer eronder. Doordat de trap aan de bovenzijde is afgeschuind is deze goed en stevig vast te zetten. Dat maakt de trap veilig en robuust. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de trap instabiel is. Het tegendeel is waar. Ondanks het compacte formaat is de trap heel stabiel.

Houten steektrap neemt weinig ruimte in

Een houten steektrap neemt weinig ruimte in. Dat is prettig als de enige optie is om de trap midden in een ruimte  te plaatsen. Zo kun je makkelijk om de trap heen lopen en nog steeds de ruimte waarin de trap geplaatst wordt optimaal gebruiken. Verder kun je dit type permanent of semipermanent bevestigen. Permanente bevestiging wil zeggen dat de trap vast wordt gezet en niet verplaatst kan worden. Bij semi permanente bevestiging kun je de trap makkelijk loshalen of op een andere plek in de rail hangen. Net zoals je een ladder kunt verplaatsen die aan een rail bevestigd zit.

Comfortabele horizontale treden

Een ander pluspunt van een houten steektrap in vergelijking met een gewone ladder is dat een steektrap comfortabele horizontale treden heeft. Bij een gewone ladder zijn de treden verticaal en dat maakt de treden minder prettig om op te staan. Met horizontale treden sta je veel steviger en heeft je voet meer raakvlak met de trap. Dat voorkomt dat je wegglijdt en valt. Voor kinderkamers is dit type trap dan ook een veilige oplossing om toe te passen. 

Houten steektrap bijna loodrecht te plaatsen

Een houten steektrap staat bijna loodrecht in de kamer en kan niet wegglijden. Deze houten trap staat stevig en robuust. Door de bouw van de trap is de trap niet veel schuiner te plaatsen. Het voordeel daarvan is dat de trap de ruimte optimaal benut en voorkomt dat je struikelt over de onderste traptrede die uitsteken.